, , ,

Ясен е и третият кандидат кмет в битката за община Несебър

Публикуваме без редакторска намеса изявлението на г-н Кръстьо Пеев с което обяви, че се кандидатира за кмет на община Несебър:

Скъпи съграждани,

Заставам днес, пред вас, като жител на тази община и председател на “Обществен съвет Несебър”.

АЗ ВЯРВАМ, че е настъпило историческото време, в което трябва да се действа.

Аз ВЯРВАМ, че българският народ, и в частност жителите на община Несебър, трябва не просто да поискаме промяна, но да я извоюваме по демократичен път. Защото демокрация има само там, където има силно гражданско общество.

Вярвам, че заедно можем да разбием статуквото.

Като свидетел на всичко, което се случва в България и общината ни, през последните години, аз не съм безучастен. Но доброволческите ни инициативи и обществената дейност, смислени и прекрасни в своята същност, вече не са достатъчни да противодействат на разрухата и престъпното безхаберие, до които доведе моделът на управление.

През изминалите 34 години българите изстрадахме своя преход. Видяхме цялата поквара, на всички нива – съдебна, политическа, здравна, образователна, културна. Сривът в политическата система не е случаен. Той е следствие от грешния модел на управление.

Свидетели сме на потъпкване на основни демократични принципи. На лидерски партии, с култ към конкретна личност; на икономически партии без политическа идеология. Виждаме всякакви коалиции, дори между заклети врагове, и всичко това в името на властта, но не в интерес на нас хората. Това отслаби държавата и позволи на определени хора и кръгове да превърнат общините в свои феодални владения. Несебър е ярък пример за това.

Гражданското общество е изтласкано в ъгъла. За това и избирателната активност е обидно ниска.

Но не всички сме изгубили вяра.

Точно обратното, това ни мотивира и изпълва със сила! Виждаме какво може и трябва да бъде променено. Време е да поемем отговорност.

Обявявам кандидатурата си за кмет на община Несебър!

Аз и моят екип заставаме с лицата си, за това общината ни да бъде целогодишна туристическа дестинация! Да бъде световен културен център!!!

Готови сме с иновативни решения за реформи в градоустройството, административното обслужване, здравеопазването и транспорта.

Уважаеми съграждани, време е да припомним, че власт се дава от народа и пак народа може да я вземе.

Предизвикателствата, пред които сме изправени са много. Проблемите са сериозни, а корените им дълбоки. Но когато АЗ стане НИЕ, няма невъзможно!

НИЕ сме Несебър.

Готови сме, можем, и на 29-ти октомври ЗАЕДНО ще възродим Несебър!