, , , ,

Чиста далавера 60 000 лв платени на човек до Николай Димитров…

Преди един ден, разкрихме скандалната далавера за едната медия сайта „24 часа“ на Венелина Гочева, която получава пари от община Несебър за да пуска публични и медийни съобщения на стойност 126 000 лв. без ДДС в рамките на последните 3 години.

Усвоени ли са общински пари за предизборната медийна кампания на Николай Димитров?

Днес, ще ви разкрием и другата фирма, която получава пари от Николай Димитров и община Несебър за същата дейност, по същото време, за да ни залива с пропаганда в името и само в името на Николай Димитров. Фирмата, която е получила 60 000 лв. без ДДС по 20 000 лв. без ДДС на година ( в периода 2020 – 2023 година),по Обществени поръчки е ЕТ „МАРАМ – МАРА МОМЧИЛОВА“ от град Несебър, зад която се крие г-н Максим Момчилов близък приятел на Николай Димитров от години.

Интересно е че изданието в което се публикуват материалите е посочено като печатно, но всъщност става въпрос за електронен сайт https://sunny-press.com с гръмкото име вестник „Слънчев Бряг“. Сами може да проверите в това издание от началото на кампанията за Местните избори 2023, какви материали се публикуват и всъщност каква пропаганда се води само и само в името на лицето Николай Димитров, който едва ли не говори пред препълнени зали и салони, защото хората го искали за пореден пети път като кмет. Истината естествено е съвсем друга, но за медия която получава обществен ресурс, за да пропагандира за Николай Димитров, това няма значение.

Няма значение, за тази „честна“медия факта, че в населените места като град Свети Влас, село Кошарица и село Тънково имат население над 1000 постоянно живеещи жители, а в салоните на читалищата няма и по 50 човека на срещите с Николай Димитров.

Истината е че някой иска за пореден път да излъже всички в община Несебър през медиите, че Николай Димитров е желаният кандидат, но всъщност истината в община Несебър е съвсем друга, хората се умориха от постоянните лъжи и обещания в продължение на 16 години на Димитров и свалиха доверието си от него.

Но в случая имаме отново платен обществен ресурс на общината на лице този път много близко до Николай Димитров, което се е скрило зад фирма с друг собственик и този обществен ресурс, който е от парите от данъците на всички граждани на община Несебър в момента се харчи за личните политически цели на Николай Димитров.

Дали е морално това? Може и сами да си отговорите.

Но дали е законно е време, компетентните за това органи и институции да проверят.

Припомняме и на медия вестник „Слънчев Бряг“, че последният им договор с община Несебър е все още активен и в момента парите на данъкоплатците се изразходват явно за пропаганда на един човек, което не само, че не е честно спрямо другите кандидати, но според законите на Р.България е дори незаконно!

Очаквайте още разкрития как близки приятели на Николай Димитров с негово съдействие са източвали финансовите средства на община Несебър през последните 15 години, за да обогатяват себе си и лицето изпълняващо длъжността кмет!