, , ,

Цинизъм! На връх трагедията в Царево, кметът на Несебър Николай Димитров усмихнат с менче вода, открива обект

България скърби, България тъжи, новината за това какво се случва в Царево обикаля всички медии още от рано сутринта, всички кметове на общини по морето са уведомени за потопота още в ранни зори от областният управител на Бургас, като им е обяснено, че може да се наложи да оказват помощ на пострадали в бедствието с техника и хора . Граждани от цяла България се молят, изпращат дарения и се опитват да помагат по всякакъв начин. Датата е 05.09.2023 година.

В град Несебър нещата обаче не стоят така. Кметът – Николай Димитров, не прояви съпричастност с трагедията по Южното Черноморие, алармира скандализиран несебърлия на редакционната ни поща. По думите му, Димитров е единственият кмет, който не е отменил празничните чествания по случай деня на Съединението въпреки, че на площада в града не е имало почти никакви хора, освен задължително присъстващите от община Несебър служители. Кмета дори се е опитал да направи някаква програма с деца, това е видно и от снимки на сайта на община Несебър.

Но не в това е проблема сигнализира разгневеният ни читател от Несебър и посочва в сигнала си, че кмета някъде към 10:00 -11:00 часа на 05.09.2023 г. докато цяла България буквално е потресена от трагедията в Царево и потопа, който е сполетял града, кмета на Несебър Николай Димитров, ухилен с менче в ръка, лисва вода, за да открие обект начало на изпълнението на проект „Изграждане, реконструкция и рехабилитация на водоснабдителната система на с. Оризаре, Община Несебър.

“Явно паметта на кмета е толкова къса и е забравил за бедствието, което е сполетяло Царево А дали е къса памет или е планиран предизборен пиар? Май и двете”, пише нашият читател.

А агитацията не търпи отлагане. “Последните месеци са претъпкани от събития и концерти. Кметът похарчи досега много средства на Община Несебър за собствен ПИАР в медиите, стигна се до парадокса да си припише увеличението на учителските заплати в общината, за него няма значение, че това му е задължение и му е вменено след решение на Парламента.

Той чинно се снима от сутрин до вечер на разни събития и концерти. Награждава турнири, поднася цветя и открива съществуващи спортни терени след ремонт, спортна зала с размерите на зеленчуков склад, спортни площадки за деца, които цяло лято се ремонтираха, защото наближават избори. Веднага след нощта на бедствието в Царево, кмета се появи на площада в центъра на града, за да заяви, че бил съпричастен с трагедията, а дали е така, може да видете от нахилената му физиономия с менчето в ръка.

СРАМ, ПОЗОР И ДЪНО…”, коментират жители на общината в социалните мрежи и едва сдържат възмущението си.