, , , ,

Скандално! Новото улично осветление в град Свети Влас е на стойност 9 976 лв на стълб?

Новото улично осветление в град Свети Влас, с което Николай Димитров се похвали в предизборната си среща с гражданите на града, ни струва точно 9 976.65 лв с ДДС на стълб?

Ако това ви се струва невъзможно, значи не живеете в община Несебър или никога не сте чували за фирма „ЕЛЕКТРИКАЛ ГРУП“ ООД, която от години изгражда и поддържа уличното осветление в община Несебър.

Случайно или не първият договор на тази фирма с община Несебър по обществена поръчка е от вече далечната 2008 година, когато Николай Димитров става кмет за първи път. Оттам насетне тази фирма е несменяема в община Несебър, що се отнася до изграждането и поддържането на уличното осветление. Какво свързва Николай Димитров с фирмата, след като за 16 години тази фирма е получила от община Несебър договори на стойност за милиони левове, предполагаме, че се досещате.

Но случаят по договор №521 от дата 21. 08. 2023 година е повече от скандален. Защото за изграждането улично осветление в град Свети Влас, за забележете 4 стълба с височина 7.15 м и 12 стълба с височина 3.80 м. всички ние гражданите на община Несебър ще заплатим на същата тази фирма 159 626, 36 лв с ДДС или по друг начин казано точно по 9 976.65 лв с ДДС на стълб за улично осветление, което трябва да освети улица с дължина около 240 м?

Прилагаме снимки на договора и ценообразуването на изпълнителя „ЕЛЕКТРИКАЛ ГРУП“ ООД. Кой му е подписал обществената поръчка и кой се е съгласил на тези цени да се прави това улично осветление? – Това естествено е кандидата за пети мандат за кмет Николай Димитров. Защо обаче на тези цени, защо точно тази фирма и какви са взаимоотношенията на Николай Димитров с „ЕЛЕКТРИКАЛ ГРУП“ ООД ще оставим на компетентните органи да разберат след като бъдат сезирани.

Скъпи читатели, припомняме, че преди време в София имаше огромен скандал в който се коментираше цена от 5000 лв с ДДС за подобно улично осветление, в община Несебър обаче, явно 5000 лв не стигат на някой и затова са направили цената двойна!