, , ,

Над 60% от хората в Община Несебър искат на тези избори да има промяна

Общо 4 социологически анкети са направени на територията на община Несебър в месеците, юли, август и септември, малко преди да започне надпреварата за Местните избори 2023 .

Обобщено от всички тези социологически анкети на водещи социологически агенции от страната е че в община Несебър, хората искат промяна. Над 60% от запитаните хора, са отговорили на въпроса:

  • Искате ли в община Несебър да има промяна на управленско ниво? с ДА

На въпроса:

  • Доволни ли сте от досегашното управление на община Несебър? – Повече от 65% от хората живеещи постоянно в община Несебър са отговори с НЕ

Всичко това ясно показва настроенията сред хората в община Несебър дни преди изборите и тяхното желание за промяна. Желание, което те посочват ясно в социологическите проучвания, но не смеят да заявят кой кандидат от всички кандидатирали се за кмет на община Несебър, може да донесе промяната.

На въпроса:

  • Ще гласувате ли на Местните избори 2023? Над 80% от жителите на община Несебър са заявили, че ще го направят, едва 9% са категорични, че няма да отидат до избирателните секции, а 11% все още се двоумят дали да подкрепят някой от кандидатите за кмет на община Несебър и листите за Общински съветници.