, , ,

МВР и Прокуратурата разбиха последният бастион на корупцията в България! Има задържан висшестоящ служител в Община Несебър с голяма сума пари /Видео/

МВР и Прокуратурата разбиха последният бастион на корупцията в България! Има задържан висшестоящ служител в Община Несебър с голяма сума пари. Гледайте брифинга на Прокуратурата и МВР. Според прокурор Маркова имаме безпрецедентен случай в който се хваща лице от най-висшестоящите в схемата за покупка на гласове в община Несебър. По думите на старши комисар Емил Павлов е задържан човек, който получава и разпределя парите за склоняване на лицата които гласуват, да го направят за определени лица, които ще участват в предстоящите местни избори през октомври.

По информация на Btv :

Задържаха началника на отдел „Местни данъци и такси“ в община Несебър, научи bTV. 

При спецоперация вчера са претърсени четири имота и адреса, свързани с арестувания служител. В тях са открити общо над 185 000 евро и 25 000 лева. Действано е по сигнал за изборна търговия. 

“В хода на проведените процесуално-следствени действия е установена и иззета сумата от 185 000 евро и 25 000 лева. Тази сума имаме данни, че е била предназначена за закупуване на гласове. Такава операция е безпрецедентна до момента, стигнахме до хората, които осигуряват средствата и ги разпределят. Парите са намерени в дома на задържаното лице. Служителят е на ръководна позицията в общината”, каза на брифинг старши комисар Емил Павлов.