, , ,

Изборите в Несебър показаха, че ПРОМЯНАТА е възможна! Следващата неделя – БАЛОТАЖ

Гражданите на община Несебър показаха силна ангажираност към Местните избори в изборният ден до урните отидоха 63.96% от хората имащи право на глас. Не липсваха и съмнения за купен и корпоративен вот, стигна се дори до скандали в село Кошарица и село Тънково където се оказа, че селото е нараснало с цели 300 човека през последната една година. В село Кошарица се наложи намесата на полицията, заради съмнения за купен вот от страна на хора свързани с Николай Димитров.

Високата избирателна активност доказа факта, че в община Несебър хората не са безразлични към това кой трябва да ги представлява в Общинският съвет и кой да бъде кмет и да управлява община Несебър.

Въпреки целият хаос с броенето на бюлетините резултатите вече ясно показват, че в Несебър на 5.11.2023 година ( неделя) ще има Балотаж между Иван Дашев издигнат от БСДД и Николай Димитров издигнат от Инициативен комитет.

Припомняме, на нашите читатели, че досега Николай Димитров безпроблемно печелеше на първи тур местните избори в община Несебър през последните 12 години.

Също така трябва да се знае, че в изборната нощ на много места в изборните секции на общината, където се брояха бюлетините по лицата на много от членовете на секционните комисии се четеше огромно напрежение, явно в очакване Николай Димитров да спечели още на първи тур, неговите застъпници и членове на комисиите не можеха да повярват, че не печели и освен разочарование по лицата им се четеше и гняв, но определено не от факта, че ще им се наложи и следващата неделя да броят бюлетини.

Може ли Николай Димитров да бъде детрониран от поста кмет на община Несебър, следващата неделя и ще успее ли Иван Дашев да обедини всички онези, които поискаха промяната да го направи?

Погледнато реално ДА, кампаниите, които водеха през последният един месец всички кандидат, показват ясно, че се очаква и че ще има такова обединение срещу Николай Димитров. Обединение, което не само, че ще детронира след 16 години управление Николай Димитров от поста му, но и ще постави едно ново начало в управлението на община Несебър, управление, което в момента се случва на тъмно и с еднолични решения.

Управление, което буквално за 16 години се прослави само с гръмките си обещания и корупционните си схеми. Управление, което се задържа толкова години на власт в Несебър заради изборни машинации, които не липсваха и във вчерашният изборен ден.