, , ,

Ивелина Прунова от Несебър се моли за жертвите и пострадалите от потопа в Царево

„Баба Ванга е предсказала, че ще дойде време да настъпят потопи. Това, което се случи на Южното Черноморие, за мен е потоп. Хората станахме жестоки и природата вече не може да ни търпи. Човек си дава сметка колко сме безсилни пред природата, когато се случат подобни бедствия. Мъчно ми е, че заради грешките на други цената трябва да плащат невинни хора.“ 

Това емоционално сподели пред сайта „България Днес“ моделката Ивелина Прунова, позната на широката общественост като Несебърското Барби.

Красивата дама живее в курорта ни, който е защитен от ЮНЕСКО, и през последните дни преживява ужаса на наводненията, макар Несебър да не е толкова сериозно пострадал от бурите. 

„От поройния дъжд при мен се наводниха терасата и едната стая. В Несебър нямаше щети, както в община Царево. Там има жертви, изчезнали, потънали коли, изцяло наводнени къщи и евакуирани хора. В община Несебър няма бедствено положение. При нас премина най-леко. Но беше страшно, когато от бурята падаха дървета! За щастие нямаше пострадали“, разказа преживяванията си Несебърското Барби.

Прунова е категорична, че хората си носят последствията заради лошотията, която са направили по-рано. 

„Пo един или друг начин ние, хората, посягаме нa природата и сега тя ни го връща и ни наказва! Съчувствам на всички хора, пострадали от проливните дъждове. Природата никой не може да я спре. На много места в България имаше големи поражения от наводненията“, каза още Несебърското Барби.

Прунова е вярващ човек и се моли пострадалите хора бързо да се възстановят от преживения кошмар и отново да имат покрив над главите си. „Моля се да обърнем отново сърцата и душите си към Бог, от който за жалост отдавна се отдалечихме. Хората са загубили вяра. Мъчно ми е, когато видя отчаяние в очите им. Като цяло всеки се е затворил в себе си.

Отношенията с Бог – това са най-важните отношения, които може да имаме! Иска да ни каже да се покаем за греховете си и да се върнем при Него, за да получим благоденствие. Да не забравяме, че всички сме само гости на този свят, и да не се самозабравяме. Бог ни дава изпитания и знаци, които трябва да четем“, споделя разбиранията си за живота Ивелина.