, ,

Велоалеята в Кошарица пропадна след дъждовете!

Велоалеята в село Кошарица вече е разрушена сигнализират жители на китно село сгушено в полите на Стара планина в община Несебър. Според тях тежки багери на ВИК, дъждовни води и тежка техника и камиони на фирмата, която постовя електрическите стълбове са виновни за разрушенията по велоалеята, която според обществената поръчка е на стойност 328 681,00 лв. с изпълнител фирма „ТЕРМО ЛАЙФ ЕООД“. Поръчката е изцяло финансирана със средства на Община Несебър и все още не е открита и въведена в експлоатация.

Хората от село Кошарица, които ни сигнализираха за разрушенията по велоалеята, вече са изпратили сигнали и към националните телевизии и очакват от тях да се сезират за проблема. Дали строителството е качествено и дали фирмата изпълнител е работила по проекта, така както е зададен от архитекта и проектантите, може да се предположи, че не е.

Видно от снимките, които се споделят и коментират и във фейсбук групите на град Несебър, става ясно, че алеята все още не е открита с прерязване на лента лично от кмета г-н Николай Димитров и не е въведена в експолатация, но пък вече е разрушена в различни участъци по цялата дължина на трасето.

Припомняме, че покрай тази обществена поръчка преди месец се появиха и снимки, които ясно доказваха, че в поръчката е записана цена на закрепваща скоба за пътен знак на стойност 150 лв (без ДДС) пътни експерти тогава се изказаха, че тази цена е завишена поне 10 пъти и стойността на една такава скоба в магазина е не повече от 15 лв. с ДДС.

Очаквайте подробности